Er was eens…

Er was eens…

… een jongeman, Matthijs genaamd, die het ein-de-loos uitstelde om zijn declaraties in te dienen op zijn werk. Hij moest een grote stapel bonnetjes bij elkaar zoeken, ze selecteren, ordenen en invoeren en uiteindelijk de formulieren en de stapel bonnetjes op zijn werk inleveren. Dat zou hem een flinke smak geld opleveren! Toch kwam Matthijs er maar niet toe om de bonnetjes te verwerken en zijn declaraties in te dienen. Vaak dacht hij bij zichzelf: “morgen doe ik het écht!” maar telkens waren er leukere dingen te doen. En dus bleven de bonnetjes liggen en liep Matthijs veel geld mis.

Totdat… hij zich inschreef voor de workshop “Morgen doe ik het écht!”. Daar leerde hij hoe hersenen vaak in de weg zitten als je dingen gedaan wilt krijgen. Ook kreeg hij veel praktische tips om zichzelf te motiveren en zijn uitstelgedrag te stoppen. Voor Matthijs werkte het goed om zichzelf een beloning in het vooruitzicht te stellen: hij zou veel geld terugkrijgen van zijn baas als hij de declaraties zou inleveren. Wat zou hij allemaal kunnen doen met dat geld? Er verscheen een grote glimlach op Matthijs’ gezicht en zijn ogen begonnen te stralen: een nieuwe Xbox! Dat zag Matthijs wel zitten!

Na de workshop ging Matthijs vol goede moed aan de slag. Hij raapte zijn bonnetjes bij elkaar, zette ze in een helder overzicht en leverde ze in op zijn werk. Het leverde hem ruim 660 Euro op! Hij kocht zijn welverdiende Xbox én hield nog geld over voor andere leuke dingen. Enthousiast als hij was geworden, maakte hij meteen ook een financiële planning voor de rest van het jaar.

De workshop heeft hem dus goed geholpen! En… hij leefde nog lang en gelukkig :-)

image-2
Matthijs met zijn declaraties én zijn nieuwe Xbox!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>